Esittely

Olen Janiina Annele Mäkinen, 34 vuotias taiteilija ja kosmetologiopiskelija Hattulasta Kanta-Hämeestä.

Taiteessa tyylini on nykytaiteen, naivismin, impressionismin ja sarjakuvan sekoitusta. Teen esittävää taidetta ja abstraktia. Teemojani on usein muotokuvat, katu- ja merimaisemat. Värien käyttöni on vahvaa, selkeää ja pidän voimakkaista kontrasteista.

Vuoden 2021 kesästä asti olen kuulunut Suomen Taiteilijoihin(ry).

Aloitin maalaamisen 2020 keväällä, ensimmäisen näyttelyn pidin vajaa vuoden päästä. Korona lomautti töistä, mutta löysin maalaamisen. Maalaamisella on ollut minulle todella suuri merkitys. Luova ilmaisu on ollut minulle lapsesta saakka ominaista, mutta aikuisuuden kynnyksellä kadotin kuvallisen ilmaisun yli kymmeneksi vuodeksi. Tunsin olevani kadoksissa enkä tuntenut itseäni. Tunsin yhteyttä taiteilijoiden kanssa, mutta en tiennyt miten näytän sen. Ensin v.2014 aloin valokuvata enemmän, halusin myös yrittää maalaamista, mutta masennus esti inspiraation, viimein vuonna 2020 kokeilin ja se vei mennessään, se oli puuttuva palanen täydentämään minua ja auttoi ilmaisemaan itseäni muutenkin rohkeammin elämässä eri asioissa. Nykyään valokuvaaminen ja maalaaminen on erottamaton osa minua.

Harrastan itsekseni myös laulamista, tosin ispiraatio siihen vaihtelee suuresti, rakastan myös tanssimista konemusiikin tahdissa.

Olen lähtöjäni Hauholta, mutta nykyään asun Hattulassa mieheni kanssa.